• 16 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (maandag-zaterdag)

  • 2 jaar Juntoo garantie

5 tips voor de perfecte stoel

Ben je op zoek naar een stoel die perfect bij jou én je interieur past? Dan zit je helemaal goed bij ons. Wij hebben eetkamerstoelen, armstoelen en barkrukken in alle vormen, maten en kleuren. Maar hoe kies je een stoel die 100% goed zit en 100% jouw ding is? We zetten de belangrijkste tips op een rij.

1. De stoelen maken de tafel

Heb je jouw oog laten vallen op een eetkamerstoel? Hou dan zeker rekening met je huidige tafel. Naast de look zijn er een aantal praktische zaken waar je aan moet denken. Heeft de stoel armleuningen, zorg dat deze onder je tafel passen. Ga ook zeker na of je nieuwe stoelen wel tussen je tafelpoten passen. Klopt het plaatje helemaal? Dan zit je goed!

2. Kies voor comfort

Één ding is zeker: een stoel moet comfortabel zijn. Het comfort van een stoel wordt door een aantal zaken bepaald. Zo is een armleuning onmisbaar als je regelmatig tot in de late uurtjes aan tafel zit. Maar ook de hoogte van de rug, de schuimvulling in de zitting en het gevoel van de stof bepalen hoe goed een stoel zit. Tenslotte kan een draaipoot extra comfort bieden als je plaatsneemt aan tafel.

Bossi armstoel
Vasco armstoel
Crudo armstoel
Asti armstoel

3. Bepaal je materiaal

Ook de keuze van je materiaal is erg belangrijk. Zo is een kunststofkuip ideaal voor in de keuken, zeker met kleine kinderen. Vlekken kunnen zonder moeite verwijderd worden. Leder  of lederlook heeft een mooie design uitstraling, maar direct zonlincht kan verkleuring veroorzaken, en een warmtebron kan leder doen uitdrogen. Stof heeft een warme, gezellige uitstraling en zit ook erg aangenaam, maar is moeilijker in onderhoud. Welk materiaal je ook kiest, bij ons heb je geen gebrek aan keuze!

4. Een stoel voor elk budget

Een stoel koop je nooit alleen. De prijs voor 4, 6 of 8 stoelen kan snel oplopen, dus hou zeker een totaalbudget in het achterhoofd. Je kan ook kiezen voor het design van je dromen, en besparen op het materiaal. Zo is lederlook chique, maar toegankelijker dan leer. Heb je een verlengbare tafel en een beperkt budget? Ga voor twee extra compacte stoelen die je kan opbergen. Voor alles een oplossing!

5. Een stijlvol geheel

Wil je harmonie en rust in je interieur brengen? Hou rekening met deze gouden regel: probeer slechts een paar materialen en kleuren te mixen. Nog een tip is om het materiaal van je stoelpoten af te stemmen op die van je tafelpoten voor een prachtig geheel. Bij ons zijn er ook barkrukken beschikbaar in dezelfde stoffen als de stoelen. Rust en harmonie in huis gegarandeerd!

Advies nodig?

Bijna al onze stoelen kunnen op maat samengesteld worden. De mogelijkheden zijn (zo goed als) eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ons via de chat of kom langs in een van onze showrooms en we denken graag met je mee. Tot snel!


**Stapelkortingen geldig van 25/04/2022 t.e.m. 23/05/2022 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.

  • €50 korting bij aankoop vanaf €750 netto
  • €125 korting bij aankoop vanaf €1500 netto
  • €300 korting bij aankoop vanaf €3000 netto

*Acties zijn geldig van 02/05/2022 t.e.m. 31/05/2022.