• 16 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (maandag-zaterdag)

  • 2 jaar Juntoo garantie

“Als kind veranderde ik de meubels al van plaats in mijn kamer.” Van Playmobilmannetjes tot reizen naar Peru: designer Nicolas Destino haalt de inspiratie voor zijn uitgepuurde ontwerpen een beetje van overal. “Ik hou van strakheid én speelsheid in mijn interieur.”

Strakke ontwerpen, brede glimlach

Zo strak zijn ontwerpen lijken, zo breed is de glimlach van Nicolas Destino als hij vertelt over zijn leven en werk. 

“Ik beleef veel plezier aan het maken van meubelen en kunstwerken. Dat mag je ook voelen als je ernaar kijkt, als je ze elke dag in je interieur gebruikt. Als kind beleefde ik al veel plezier aan het herschikken van meubels en andere spullen in de kamer die ik met mijn broer deelde. Mijn moeder moest nooit klagen dat onze kamer niet opgeruimd was: ik vond het veel te leuk om verschillende composities uit te testen en dingen te schikken en herschikken.”

Spelen met contrast

Een andere belangrijke invloed in zijn jeugd was zijn grootmoeder. “Zij las ‘Thuis’, een avant-garde interieurmagazine waar ik met grote ogen alle exemplaren van doorbladerde.”

Nicolas Destino’s werk charmeert en verrast vandaag door hoe hij speelt met contrasten. Denk maar aan Echelle Lumineuse, een koele, strakke metalen ladder waarvan de treden warm oplichten als het donker wordt. “Het was met Echelle Lumineuse dat ik doorbrak bij Interieur Kortrijk.”Naast designer en interieurontwerper ontpopte Destino zich ook tot kunstenaar. “Mijn kunstwerken met strakke kleurstrepen zijn eigenijk een ode aan mijn favoriete dozen kleurpotloden als kind.”

Speelse touch

Een beetje jeugdsentiment, een speelse touch, iets dat een lach op je gezicht tovert, dat mag niet in een interieur ontbreken, vindt Destino: “Al hou ik van zwart en wit, je kan niet naast de knuffelautomaat kijken die bij mij in huis staat,” zegt Destino. De wereld van de kermis is een van mijn geliefde thema’s, dat laat me niet los. Ik verenig graag strakheid én speelsheid in mijn interieurkeuzes.”

De keuze van Nicolas

1. Tafel van metaal én eik: Cono

Tafels vormen het hart van een huis: ”Een tafel is zo belangrijk,” vindt Destino. “Het is de plek waar het allemaal gebeurt in huis. Aan een tafel eet je, werk je, praat je bij, feest je, lees je brieven…

“Mijn favoriete kleuren zijn wit en zwart in mijn interieur. Met ondertussen ook een beetje rode accenten en andere tinten die erbij zijn gekomen door de jaren heen. Ik vind zwart en wit helemaal niet saai of doods. Ook met zwart kan je warmte en sfeer creëren in je interieur. De materiaalkeuze, denk aan zwart hout of zwart metaal, of de combinatie van beide - bepaalt ook sterk de sfeer die een meubel uitstraalt." In de uitgebreide tafelcollectie kiest Nicolas Destino er graag de Cono-eettafel met Finesso-tafelblad uit, die zwart metaal met zwarte eik combineert: “Strak én sfeervol.”

2. Zacht zitje: Tondo poef

“Ik hou van speelsheid in een interieur, maar niet van verschillende soorten stoelen combineren aan één tafel.

Al hou ik van minimalisme en uitgepuurde vormen, ik vind dat een stoel of zetel meer moet zijn dan een puur functioneel zitmeubel. Het moet ook comfortabel en mooi zijn. Ik ben ook bewust bezig met stofkeuzes: een stof als leder voelt heel anders aan als zacht fluweel als je gaat zitten.” De Tondo poef valt dan ook in de smaak bij Destino met zijn uitgepuurde ronde design en rijke keuze aan texturen: Dark Grey fluweel, Cognac lederlook, oud-roze linnenlook en ga zo maar door.

3. Handgemaakt tapijt: Prestige

Warmte en sfeer kan je makkelijk creëren met textiel, weet Destino: ”Ik hou van spelen met texturen. Mooi textiel, van kussens tot tapijten, is voor mij onmisbaar in huis. Zo combineer ik graag in een zetel een kussen van wol met een kussen van fluweel. 

Ik hou ook van alles wat handgemaakt is, van ambacht in mijn interieur. Wat met de hand gemaakt is, daar voel je vaak aan dat er een ziel in zit.” Geen wonder dat zijn oog valt op het heerlijk zachte, handgemaakte Prestige-tapijt in Charcoal kleur.

Enkele favorieten


**Stapelkortingen geldig van 25/04/2022 t.e.m. 23/05/2022 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.

  • €50 korting bij aankoop vanaf €750 netto
  • €125 korting bij aankoop vanaf €1500 netto
  • €300 korting bij aankoop vanaf €3000 netto

*Acties zijn geldig van 02/05/2022 t.e.m. 31/05/2022.