• 15 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • 2 jaar Juntoo garantie

“EEN INTERIEUR GROEIT MET JE MEE”

Wat hebben koningin Mathilde en Tomorrowland met elkaar gemeen? Ze houden van het werk van meester-floriste Nele Ost, creatief directeur van bloemenhuis Daniël Ost. “Een interieur is voor mij nooit af. Het groeit altijd met verschillende levensfases mee. Een beetje zoals een plant.”

“Ik ben letterlijk opgegroeid tussen het groen, mijn wiegje stond in mijn ouders’ bloemenwinkel”, zegt Nele Ost. “Groen mag voor mij dan ook niet in mijn interieur ontbreken. Bloemen en planten zijn onmisbaar in huis. Ik merk dat tijdens corona mensen trouwens meer bloemen en planten kopen. Hoe ik mijn eigen interieurstijl verder kan omschrijven? Ik hou van ambacht en creativiteit, maar verder volg ik gewoon mijn gevoel.”

Klassiek én modern


Kiezen tussen moderne of klassieke bloemkunst doet Nele liever niet. “Beide kunnen mooi zijn, net zoals een klassiek en modern interieur. Ik probeer goed aan te voelen wat onze klanten gelukkig kan maken en een stijl te kiezen die bij hen en bij hun huis past. Naast de vergulde takken en andere moderne kerstcreaties staan er bijvoorbeeld ook klassieke kerstbomen in onze winkel in Knokke-Heist. Kerstbomen schitteren in villa’s met een meer traditioneel interieur, terwijl strakkere creaties net helemaal tot hun recht komen in designinterieurs.”

De keuze van meester-floriste Nele Ost

1. Stijlvolle tafels: Ceramo Amazonico 

Tafels met een zwart metalen onderstel en het volkeramisch Amazonico blad lijkt me prachtig als grote familietafel. Met het subtiele relëf en zijn speciale textuur is het een unieke tafel die je mooi kan dekken en decoreren voor een feestelijk etentje met de familie.

Verschillende tafels zijn essentieel 

Idealiter heb je verschillende soorten tafels in huis, die elk een eigen functie hebben. Een grote eettafel of uitschuifbare tafel waaraan je feestelijk kan dineren met de hele familie, vind ik heel belangrijk. Daarnaast is een kleinere tafel of bijzettafel ook handig: als plek om aan te werken, als speelplek voor je kids of denk aan een eenvoudig salontafeltje waarop je elke week verse bloemen zet. Welke tafel je ook kiest en waarvoor ze ook gaat dienen, een tafel die leeft en past bij je levensstijl is voor mij essentieel."

2. Mix je stoelen: Todi en Forli

Deze twee massieve stoelen in warm hout passen bij een tafel, maar kunnen als centerpiece ook hun eigen plekje opeisen in je interieur. Mijn favorieten zijn de Forli stoel in natuureik en rotan en de Todi stoel in walnoot met zitkussen in lederlook.

3. Familiezetel: Ballo

Er is niets zo gezellig dan met je gezinnetje samen in de zetel zitten. Een comfortabele, stijlvolle zetel die uitnodigt tot ontspannende momentjes zoals de Ballo zetel in Brio stof bijvoorbeeld. De beigekleurige stof is onderhoudsvriendelijk én er past een leuk voetenbankje bij.

Een interieur is nooit af


Met een drukke job als creatief directeur en als mama van een peuter van anderhalf jaar heeft ze niet zoveel tijd voor haar interieur. “Nochtans is een interieur nooit af. Zeker als je in een nieuwe levensfase belandt. Als er kindjes komen bijvoorbeeld, dan zijn er nieuwe noden en maak je andere keuzes. Een zetel waarop je niet meteen het kleinste vlekje ziet is dan geen overbodige luxe. In een zetel wil je vooral relaxen en niet meteen hoeven denken aan de wasmand (lacht). Maar ik vind een veranderende interieur wel leuk, zo kan ik daar ook mijn creativiteit de vrije loop laten. Ik hou bijvoorbeeld van tafels, een plek waarrond iedereen samenkomt.”

Benieuwd geworden naar ons assortiment?

Vragen of advies nodig?

De mogelijkheden voor jouw interieur zijn eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ze via de chat, telefoon, e-mail of breng een bezoek aan de showroom voor een gesprek met een medewerker. Tot snel!


* SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022 en enkel op geselecteerde artikelen. De extra kortingen van €50, €125 en €300 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.