• 16 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (maandag-zaterdag)

  • 2 jaar Juntoo garantie

Een interieur dat jouw persoonlijkheid perfect weerspiegelt? Met deze tips lukt het

De koppels die in ‘Huis Gemaakt’ bij VTM alles op alles zetten om hun droomhuis waar te maken, zijn onderling erg verschillend qua karakter en levensstijl. En dat weerspiegelt zich duidelijk in de keuzes die ze maken voor hun interieur: de huizen in Laakdal, Lokeren en Kortrijk stralen elk hun eigen sfeer en charme uit. Wil jij zelf ook wel wat meer persoonlijkheid in je woonst? Met de professionele tips van interieurstyliste Indra Poelmans maak je van je huis een thuis.

1. Kies je stijl en hou daaraan vast.

“Creëer moodboards die jouw stijl definiëren. Zo creëer je een interieur dat je persoonlijkheid weerspiegelt.”

“De eerste stap is bepalen waar je naartoe wilt met je project. Iedereen is anders en heeft eigen verwachtingen. Waar het vooral om draait, is keuzes maken op het gebied van stijl. Het is belangrijk dat je interieur jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Ga daarom aan de slag en creëer moodboards die uitstralen welke stijl je wilt bereiken. Dat kan door te knippen en plakken met tijdschriften, maar ook Pinterest is een gouden hulp.”

Antje en Ruben hebben een uitgesproken visie van waar ze naartoe willen in het leven en hoe hun woning daarin past. Hun hoofd zit steeds vol plannen en creatieve ideeën, waarbij ze bewust niet kiezen voor de meest makkelijke of mainstream oplossing. Bij het inrichten van de kamers gaan ze dan ook resoluut voor inventieve DIY-ideeën, origineel kleurgebruik en doorgetrokken stijlkeuzes. Het resultaat is een eigenzinnig interieur vol authentieke elementen met een trendy twist.”

2. Ken je ruimte.

“Blijf in dezelfde kleuridentiteit, zo zorg je voor een harmonieus geheel.”

Neem alle afmetingen op én neem een grondplan mee als je meubelen gaat winkelen. Zo ben je zeker dat alles mooi in je ruimte zal passen.
“Een goeie tip: je moet holistisch denken. Zowel de aankleding als de kleur op de muren moeten hand in hand gaan. Blijf in dezelfde kleuridentiteit, zo zorg je voor een harmonieus geheel op het einde van de rit.”

Amber en Kenny zijn het jongste koppel, maar ze staan met hun twee voeten op de grond. Dit duo is rechtdoorzee, praktisch ingesteld en niet bang van een uitdaging. Maar het zijn ook echte levensgenieters die gesteld zijn op luxe en comfort. En dat zie je ook terug in hun interieur: de klassiek moderne stijl in rustige neutrale kleuren wordt tot in de puntjes afgewerkt, met een duidelijk oog voor detail en kwaliteit.”

3. Ga voor basismaterialen die makkelijk combineren

Woonsmaken en -stijlen gaan met hun tijd mee. Om je interieur makkelijk te kunnen aanpassen aan elke nieuwe levensfase, kies je best voor een basis in materialen die makkelijk te combineren zijn.

Hout is altijd een goeie keuze. Het brengt warmte en een karaktervolle toets in elk interieur – of je nu kiest voor hypermodern of knus en landelijk. Denk daarbij niet alleen aan kasten of tafels in natuur hout. Zwart houten kasten brengen warmte én een strakke look, terwijl teak en walnoot beiden een uniek karakter uitstralen.”

“We zien dit seizoen ook een flinke opmars van marmer en keramische materialen. Die kan je fantastisch combineren met hout, om een typische unieke stijl te creëren. Door materialen en texturen te combineren, maak je een stijlvol statement.”

Jerina en Harry stralen zowel rust als enthousiasme uit en staan op een heel relaxte, no-nonsensemanier in het leven. Hun twee kleine kindjes staan centraal in hun leven. Op hun eigen, charmant chaotische manier, slaagt het artistieke koppel erin om een warm nest creëren voor het hele gezin. De verschillende tinten roze vormen een aangenaam kleurenpalet, en de combinatie van zelfgemaakte schilderijen, comfortabele meubelen en persoonlijke details zorgen voor een knus en gezellig geheel.”

Benieuwd geworden naar het volledige assortiment?

Vragen of advies nodig?

De mogelijkheden voor jouw interieur zijn eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ze via de chat, telefoon, e-mail of maak een afspraak voor een video-gesprek met een medewerker in de winkel. Tot snel!


**Stapelkortingen geldig van 25/04/2022 t.e.m. 23/05/2022 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.

  • €50 korting bij aankoop vanaf €750 netto
  • €125 korting bij aankoop vanaf €1500 netto
  • €300 korting bij aankoop vanaf €3000 netto

*Acties zijn geldig van 02/05/2022 t.e.m. 31/05/2022.