• 16 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (maandag-zaterdag)

  • 2 jaar Juntoo garantie

De oogverblindende ronde vormen van het New Nostalgia

Deze interieurtrend neemt je ‘back to the future’

In welke richting de wereld ook moge draaien, van één ding mag je zeker zijn: alles komt vroeg of laat terug. In het woelige 2021 zijn de ongedwongen interieurs van de jaren ’70 en ’80 aan de beurt. Voor wie erin opgroeide straalt deze stijl - ‘New Nostalgia’ voor de kenners - huiselijkheid en warmte uit, maar ook bij jongere generaties zijn de ronde vormen en het zachte fluweel in trek.

Oubollig wordt retro, passé wordt vintage. Alles wat ooit hip en dan fout was, is vandaag weer helemaal terug. Niet in het minst de huiselijke sfeer van de jaren ’70 en ’80. Na een jaar in ons kot zijn we met zijn allen op zoek naar warmte en gezelligheid. En daar zijn de ronde vormen en fluwelen elementen van het ‘New Nostalgia’ specialisten in.

Gezellige rondingen

Thomas (28) en Sophie (33) uit Blind Gekocht hebben  een hart voor retro. Na jaren te hebben gezocht naar hun gedroomde hoeve, vond makelaar Béa hen een leuk stekje in het prachtige Sint-Truiden. Voor de inrichting koos interieurarchitect Bart voor een nostalgische look met veel fluweel en ronde vormen.

Vooral de knusse Bolt hoekzetel valt op. Niet alleen door zijn opvallende stof, maar ook door zijn ronde vormen. Waar de meeste meubelstukken vandaag strak en recht zijn, durft dit model voluit voor sterke rondingen te gaan. Daardoor ziet hij er extra gezellig uit en wil je er zo inploffen. De Bolt-zetel doet trouwens niet alleen goed in een opvallende stof. Ook in een meer neutrale stijl komen zijn rondingen perfect tot hun recht.

Slim combineren en decoreren

In een New Nostalgic-interieur breekt men ook met sommige tradities uit ‘de jaren stilletjes’. Zo is er in de retro-interieurs van vandaag veel meer ruimte voor daglicht. Interieurontwerpers als Bart nemen alleen de leukste elementen van vroeger mee naar de interieurs van vandaag.

Hierdoor kan je je interieur vaak nostalgisch doen ogen met behulp van hippe items van nu. De ronde plateau op de tafel van Thomas en Sophie is daar een goed voorbeeld van. Dit donkergroene, metalen dienblad past perfect in een strakke woonkamer of een moderne keuken. Door er knusse theelichtjes en gouden decoratie op te plaatsen, past het plots toch ook in een nostalgisch interieur. Slim combineren is de basis van decoreren.

Elegant fluweel

De hoofdrolspeler in het interieur van het jonge koppel - alsook in de meeste andere New Nostalgic interieurs - is fluweel. Het elegante ‘velvet' was razendpopulair in de jaren ’70 en ’80 en maakt nu zijn comeback in de wereld van het design en die van de mode. Het leuke aan fluweel is dat het er niet alleen goed uitziet, maar ook erg gezellig aanvoelt. Dat maakt het niet enkel de ideale stof voor kussens, maar ook voor voor een leuk poefje.

Benieuwd geworden naar ons assortiment?

Vragen of advies nodig?

De mogelijkheden voor jouw interieur zijn eindeloos. We begrijpen dat dit overweldigend kan zijn. Daarom staan onze collega's je bij met raad en daad, van persoonlijk advies tot een voorstel op maat. Contacteer ze via de chat, telefoon, e-mail of breng een bezoek aan de showroom voor een gesprek met een medewerker. Tot snel!


**Stapelkortingen geldig van 25/04/2022 t.e.m. 23/05/2022 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.

  • €50 korting bij aankoop vanaf €750 netto
  • €125 korting bij aankoop vanaf €1500 netto
  • €300 korting bij aankoop vanaf €3000 netto

*Acties zijn geldig van 02/05/2022 t.e.m. 31/05/2022.