• 15 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • 2 jaar Juntoo garantie

Helemaal in vorm: zo kies je de juiste vorm voor je tafel

Klaar om een nieuwe tafel uit te kiezen? Dan begin je best bij het bepalen van de optimale vorm van je tafel. Rechthoekig, rond of ovaal: ze hebben allemaal hun voordelen. De grote vraag is: welk type tafel past perfect bij jouw gebruik?

Om je keuze écht makkelijk te maken, zetten we alle opties helder voor je op een rijtje.

1. Een rechthoekige tafel

Tafels met een klassieke, rechthoekige vorm worden het vaakst gekocht. Bij dit type tafel kan dan ook het grootste aantal gasten aanschuiven, omdat je twee volwaardige plaatsen hebt aan de uiteindes van de tafel.

Rechthoekige tafels passen goed in een rechthoekige ruimte. Vermijd deze vorm in kleine, vierkante ruimtes om een oversized gevoel te vermijden.

Tip van de stylist: heb je weinig ruimte? Schuif de tafel dan tegen de muur. Je bespaart er heel wat ruimte mee. En als je gasten over de vloer krijgt, verplaats je ze gewoon. Schuif enkele poefjes of stoelen bij aan en hupsakee, je tovert enkele comfortabele zitplaatsen tevoorschijn!

2 Een ronde tafel

Een ronde tafel is 100% kids proof. Er zijn géén scherpe randjes waaraan je kleine bengels zich kunnen bezeren. Bovendien is een ronde tafel bijzonder gezellig. Als je etentjes houdt, zit iedereen heerlijk samen en lopen de gesprekken vanzelf los.

In rechthoekige kamers komt een ronde tafel helemaal tot zijn recht. Ook in kleine ruimtes is dit een winner, want een ronde vorm geeft een ruimtelijk gevoel. Tip: vermijd ronde tafels in lange, smalle ruimtes.

3. Een ovale tafel

Aan een ovale tafel zitten geen scherpe hoeken. Dat is meteen volledig veilig voor je kindjes in huis! En dankzij dit type tafel ben je helemaal mee met de trends. Een ovale tafel is dan ook onmisbaar voor een modern en trendy interieur.

Een ovale tafel komt goed tot z’n recht in smallere ruimtes. Dankzij de compacte look behoud je een ruimtelijk gevoel.

Tip van de interieur stylist: dankzij een ovale tafel haal je een echte eyecatcher in huis. Kamers zijn strak en bevatten veel rechte lijnen. Je ovale tafel breekt die rechtlijnigheid en brengt zachtheid in je interieur.

4. Een tafel in bootvorm


Met een tafel in bootvorm haal je het design van de toekomst in huis: géén scherpe hoeken en een perfect alternatief voor een ronde of ovalen tafel. Met dit type tafel creëer je een warme, uitnodigende sfeer in je interieur.

Bovendien past een tafel in bootvorm in vrijwel elke ruimte. Het ontwerp breekt ruimtes met veel strakke, rechte lijnen, en zorgt voor een aangenaam vormgevoel in jouw eetkamer.

5. Een boomstamtafel 


Puur natuur in je interieur
? Dan zijn de natuurlijke boomstamtafels met hun karaktervolle uitstraling écht iets voor jou. Elke vorm is uniek. Je haalt dus een karaktervol pareltje in huis dat zijn gelijke (letterlijk!) niet kent.

Met dit type tafel injecteer je meteen een flinke portie charmante persoonlijkheid in je woning. Let wel, een boomstamtafel vermijd je best in vierkante ruimtes. Smallere of rechthoekige kamers zijn dan weer perfect geschikt

Kom gerust eens langs voor advies

Kan je maar moeilijk bepalen welke tafelvorm het mooist is in jouw woning? Kom gerust eens langs in onze showroom, maak een afspraak met onze interieurdesigner of chat met één van onze adviseurs!

Benieuwd geworden naar ons assortiment?


* SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022 en enkel op geselecteerde artikelen. De extra kortingen van €50, €125 en €300 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.