• 16 showrooms in België

  • Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • 2 jaar Juntoo garantie

Onderhoudstips voor je nieuwe tafel in massief hout

Heb je een nieuwe tafel in massief hout gekocht? Ben je ook voorzien van de bijhorende onderhoudsproducten? Met deze tips ontdek je jouw massief houten tafel de beste zorg geeft bij ingebruikname. 

1. Je tafel is een bepaalde tijd ingepakt geweest. Voor het hout is het dan ook aangewezen om tot rust te komen in de nieuwe omgeving. Daarom,
laat de tafel minstens 24 uur, maar bij voorkeur 48 uur 'rusten'.

2. Je zal merken dat, na deze periode, de poriën van het hout gaan openstaan en dat de haartjes van het hout recht komen te staan.

3. Maak de tafel schoon met een lauwe doek zodat het tafelblad klaar is voor onderhoud.

4. Breng houtbeschermer aan op het oppervlak. Dit product zal een beschermend laagje over je tafel leggen.

5. Nu kan je ook houtzeep gebruiken. Dit is een algemene reiniger voor dagelijks onderhoud. Je mag deze in op regelmatige basis, maar in beperkte hoeveelheden, gebruiken voor het onderhoud van je massieve tafel.
Het kan zijn dat na gebruik van deze zeep je tafel iets ruwer aanvoelt. Dit komt omdat de zeep het hout stimuleert: je tafel neemt extra vocht op bij het aanbrengen van de houtzeep. Nadien zal het hout terug drogen, zullen de poriën opengaan en zal je tafel weer normaal aanvoelen. Dit komt de levensduur van je meubel enkel maar ten goede.  

Bonus tip: zorg ervoor dat je interieur niet te droog is, dat is namelijk nefast voor je massief houten meubelen. Meer algemene tips voor je massief houten meubelen ontdekken? Je vindt ze hier.

Wat je vooral niét mag doen:

- meteen aan de slag gaan met houtzeep
- de tafel niet laten 'rusten' 

*Promoties zijn geldig tot uitputting voorraad op het volledige assortiment.